Home > Accessoires & Toebehoren > Voortenten Caravan

Voortenten Caravan

foto voortent caravan

Voortent Caravan met Frame of stokken?

Losse stokken worden eigenlijk alleen gebruikt in combinatie met kleine dak- en schuifluifels. Als het luifel goed moet worden aangespannen, is een frame al snel gewenst. Welk frame u nodig heeft voor de voortent of luifel, is afhankelijk van het soort luifel en de omloopmaat. Een eenvoudig frame heeft dunne stalen buizen, met een doorsnede 19 millimeter. U kunt ook kiezen voor een steviger frame met dikkere buizen, met een doorsnede 25 millimeter.
Stalen frame Voortent

De meeste frames voor voortenten of luifels zijn van staal. Stalen frames zijn sterk, maar wel weersgevoelig en ook relatief zwaar in gewicht. Om te roestvorming zoveel mogelijk te voorkomen kunt u de stokken het beste na gebruik altijd uit elkaar halen en ze te laten drogen. Er zijn ook frames voor voortenten van aluminium of glasfiber. Glasfiber is zeer licht, stabiel en breukvast, weerbestendig en het roest niet. Nadeel is dat de prijs voor glasfiber frames hoger is dan staal. Een frame van aluminium is ook licht en weerbestendig, maar is ook minder sterk.

Onderhoud en Opslag Voortent

Het onderhoud en de opslag van de voortent vraagt wat aandacht:

  • Zorg voor een goede afspanning van de voortent. Een goede afspanning zorgt ervoor dat het water makkelijk van de voortent afstroomt. Gaat u lange tijd kamperen, gebruik dan regengootjes. De zijwanden worden dan minder vies.
  • Ventileer de voortent altijd goed, ook als u de voortent langere tijd niet gebruikt. Op die manier voorkomt u condensvorming en daarmee schimmel in het doek.
  • Rol de voortent niet op als deze nat is. Heeft u geen andere keuze, zorg dan dan u binnen 24 uur de tent weer volledig uitrolt en laat drogen.
  • Veeg regelmatig de voortent met een droge borstel schoon.
  • Gebruik lauw water en vermijd zeep of andere chemische middelen voor het verwijderen van vlekken. Chemische middelen tasten de waterafstotende eigenschappen van het tentdoek aan. Als u een vlek niet met lauw water weg krijgt, dan kunt u speciaal schoonmaakmiddel voor tentdoek gebruiken.
  • Gebruik speciale schoonmaakmiddelen om het tentdoek, de slikranden en andere onderdelen van de voortent te reinigen. Andere schoonmaakmiddelen kunnen de waterdichtheid van de voortent aantasten
  • Vermijd ook het contact tussen zonnebrandmiddelen op de handen en het doek van de voortent. Ook deze middelen kunnen de waterdichtheid aantasten.
  • Bij voorkeur gebruikt u voor het opbergen van de voortent een katoenen, ademende zak. Was deze zak niet met wasmiddelen, want ook dat kan de waterdichtheid van de voortent aantasten.
  • Verpak de slikranden en het grondzeil apart van het tentdoek. Ook deze onderdelen bevatten stoffen die het doek aantasten.
  • Bewaar de haringen, scheerlijnen en tentrubbers apart van de voortent.

 
 
© Caravanwijzer.info – Caravans | Voortenten Caravan

Handig voor de Vakantie: [bol_product_links block_id="bol_573429deb1edd_selected-products" products="9200000015498489,9200000015498377,9200000011474556" name="caravan3onderpost" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="FFFFFF" width="550" cols="3" show_bol_logo="undefined" show_price="1" show_rating="0" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]