Home > Caravans > Caravan Kopen bij Particulier

Caravan Kopen bij Particulier

Tweedehands Caravan kopen van een Particulier

foto caravan kopen particulierVeel tweedehands caravans worden via de particuliere markt aangeboden en verkocht. De prijzen van de caravans via een particulier liggen vaak lager dan bij de caravanvakhandel. Tegelijkertijd heeft u ook minder garanties over de staat van de caravan.
Caravan Kopen

Als u een tweedehands caravan gaat kopen via een particulier, is het belangrijk dat u zich heel goed laat voorlichten en de caravan aan een kritische inspectie te onderwerpen zowel aan de binnenkant als buitenkant van de caravan. Check alle kastdeurtjes, kranen, verlichting, spel de toilet door, check de raampjes, kijk of ze nog goed open- en dichtgaan. Bekijk de banden en kruip ook even onder de caravan om ze zien of de het chassis geen gebreken vertoond.

Koop de caravan ook liever niet bij het eerste bezoek, maar neem tijd om alles even op een rijtje te zetten en maak een afspraak voor een tweede bezichtiging waarbij u alle plussen en minnen van de caravan nog eens kritisch doorneemt, want behalve dat de caravan ongetwijfeld heel mooi is, voldoet de caravan ook aan uw eisen, uw manier van vakantie vieren, is er genoeg ruimte, is de indeling praktisch voor uw gezin……?

Caravankeuring

Vraag de eigenaar ook altijd om de onderhoudspapieren. Als u echt zeker wilt weten dat u een deugdelijke caravan koopt, dan kunt u de caravan ook laten keuren bij een FOCWA caravanservicebedrijf of camper servicebedrijf. Tijdens de caravankeuring komen alle belangrijke onderdelen van de caravan aan bod. Bij de keuring wordt gecontroleerd of de onderdelen aan de wettelijke eisen voldoen. Het chassis, de remmen, banden en wielen, koppeling, lagers, schokdempers, verlichting en signalering, maar ook de gasinstallatie. Na de keuring krijgt u keuringsrapport met overzicht van  eventueel geconstateerde gebreken. Is de caravan helemaal akkoord bevonden, dan krijgt de caravan de PACK sticker die het bewijs is dat de caravan aan de normen voldoet. De geldigheid van keuring en sticker is één jaar. Uiteraard kost u dat geld, maar dan weet u ook zeker of de caravan voldoet aan de wettelijke eisen.

 
 
© Caravanwijzer.info – Caravans | Caravan kopen bij Particulier

Handig voor de Vakantie: [bol_product_links block_id="bol_573429deb1edd_selected-products" products="9200000015498489,9200000015498377,9200000011474556" name="caravan3onderpost" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="FFFFFF" width="550" cols="3" show_bol_logo="undefined" show_price="1" show_rating="0" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]