Home > Accessoires & Toebehoren > Reservewielhouder Caravan

Reservewielhouder Caravan

foto reservewielhouder caravanAls u een nieuwe caravan bestelt check dan even of er een reservewiel bij hoort. In veel gevallen hoort een reservewiel niet standaard bij de uitrusting. Zit een reservewiel er niet bij, bestel deze dan erbij. Het reservewiel wordt vaak in de disselkast gezet. Handig, want zo kunt u er altijd gemakkelijk bij. Aan de andere kant, neemt een reservewiel veel van de disselbakruimte in. Ook zorgt een reservewiel in de disselbak ook voor een behoorlijke stijging van de kogeldruk op, wat ook niet aan te bevelen is.
>

Reservewielhouder onder Caravan

Een goede oplossing om deze nadelen te verhelpen is de aanschaf van een reservewielhouder die onder caravan wordt gemonteerd, achter de as. Zo heeft u geen verlies van opbergruimte in de disselbak meer. Ook zorgt het reservewiel door de montage onder de caravan voor een lager zwaartepunt en betere stabiliteit van de caravan.

foto reservewielhouder caravan

Reservewielhouder Kopen

Reservewielhouders zijn verkrijgbaar in verschillende maten verkrijgbaar. De breedte van de band van het wiel en ook de afstand tussen de chassislangsdragers zijn bepalend voor de maat die u moet hebben. Voor caravans gebouwd zijn op een AL-KO chassis zijn speciale AL-KO reservewielhouders te koop. Uw caravandealer kan u adviseren hierover.

Montage Reservewielhouder

De reservewielhouder van de Caravan wordt altijd zo gemonteerd dat die aan de rechterkant kan worden uitgetrokken. In geval van een lekke band kunt u zo dus altijd aan de kant van de berm het reservewiel uit de houder pakken. Het kan voorkomen bij een lekke band dat de reservewielhouder niet ver genoeg naar buiten kan worden getrokken. Het chassis is wat lager komen te staan door de lekke band. In dat geval moet u eerst de caravan opkrikken. Daarna kunt u de reservewielhouder wel ver genoeg naar buiten trekken.

 
 
© Caravanwijzer.info | Caravans – Reservewielhouder Caravan

Handig voor de Vakantie: [bol_product_links block_id="bol_573429deb1edd_selected-products" products="9200000015498489,9200000015498377,9200000011474556" name="caravan3onderpost" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="FFFFFF" width="550" cols="3" show_bol_logo="undefined" show_price="1" show_rating="0" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]