Home > Campers > Milieusticker Duitsland

Milieusticker Duitsland

foto milieusticker duitslandWie met de camper in Duitsland een binnenstad wil bezoeken, moet er rekening mee houden dat er in steeds meer steden een milieusticker op de voorruit moet zitten.

Sinds 1 maart 2007 kunnen Duitse steden en regio's verbieden dat auto's die niet aan bepaalde milieu eisen voldoen op bepaalde wegen en in stadscentra mogen rijden. Dit geldt ook voor campers. Je mag alleen in het bewuste gebied komen met auto of camper als deze is voorzien van een milieusticker op de voorruit die aangeeft dat de uitstoot van vervuilende stoffen binnen de gestelde norm blijft. De regeling geldt ook voor voertuigen met een buitenlandse registratie. Dus ook Nederlandse voertuigen.

Classificaties Milieusticker

De sticker, Umweltplakette genaamd, moet overeenkomen met de classificatie die voor een bepaalde Umweltzone is aangegeven. Het systeem kent vier gradaties: de laagste classificatie zijn voor de meest vervuilende auto's. Bij de hoogste classificatie voldoet je auto of camper aan de hoogste normen.

Milieusticker in Umweltzone

De gebieden in Duitsland waarvoor beperkingen gelden, zijn te herkennen aan het verkeersbord Umweltzone. Op een onderbord staat met welke sticker je auto of camper uitgerust moet zijn om in de betreffende zone mogen rijden.

Gaat u naar Duitsland zorg dan vooraf dat je in het bezit bent van een milieusticker, dat kan onaangename verrassingen onderweg voorkomen. Een actueel overzicht van de invoering in Duitsland en meer informatie over de omvang van de Umweltzones in deze steden is te vinden op het internet.

De Umweltplakette is in Nederland onder meer verkrijgbaar bij TÜV NORD Nederland, bij Dekra Nederland BV en bij Kwik-Fit.
Hier kunt u via een aanvraagformulier en samen een kopie van het kentekenbewijs deel IA en deel IB de sticker aanvragen. Naar aanleiding hiervan wordt bepaald tot welke emissieklasse je voertuig behoort, krijg je Umweltplakette opgestuurd.

De sticker moet je aan de binnenzijde van de voorruit plakken. Ook ontvang je een certificaat met de vermelding in welke emissieklasse het voertuig is ingedeeld.

 
© Caravanwijzer.info – Caravans | Campers – Milieusticker Duitsland

Handig voor de Vakantie: [bol_product_links block_id="bol_573429deb1edd_selected-products" products="9200000015498489,9200000015498377,9200000011474556" name="caravan3onderpost" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="FFFFFF" width="550" cols="3" show_bol_logo="undefined" show_price="1" show_rating="0" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]