Home > Campers > Financiering Caravan

Financiering Caravan

Geld lenen voor Financiering Caravan / Camper

foto financiering caravanBij de aankoop van een caravan of camper gaan vaak forse geldbedragen gemoeid. Voor een nieuwe caravan moet je gauw rekenen op een € 10.000 – € 15.000 en voor een nieuwe camper het veelvoudige. Veel mensen kiezen dan ook voor de financiering van hun nieuwe aankoop voor een geldlening.
Wij zetten de drie populairste financieringsmogelijkheden hieronder voor u uiteen:

  • Een Persoonlijke Lening
  • Een Doorlopend Krediet
  • Huurkoop

Persoonlijke lening

De Persoonlijke Lening is zeer overzichtelijk. U betaalt een vast bedrag per maand voor een vastgelegde termijn, bijvoorbeeld 10 jaar. Zo weet u precies wat u elke maand kwijt bent en wat de lening u in totaliteit kost. Tegelijkertijd is de persoonlijke lening niet erg flexibel. Als u extra wilt aflossen of vervroegd wilt aflossen, moet u vaak een boetebedrag betalen.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet biedt meer flexibiliteit dan de persoonlijke lening. Bij een doorlopend krediet betaalt u rente over het openstaande bedrag van de lening. U kunt versneld aflossen zonder boetes te moeten betalen en u kunt ook de maandelijkse termijnen tijdelijk verlagen. U kunt ook weer geld opnemen uit het krediet na een eerdere aflossing. Dit verlengt dan wel de looptijd van de lening. Een flexibele financieringsvorm, maar doordat ook extra geldopname eenvoudig is, loopt u wel het risico dat de lening door die extra geldopnamen nog doorloopt als uw caravan alweer aan vervanging toe is.

Huurkoop

Huurkoop wordt minder vaak toegepast dan persoonlijke leningen en doorlopende kredieten. Huurkoop is vergelijkbaar met een persoonlijke lening. Er is wel een heel groot verschil, bij huurkoop wordt u pas eigenaar nadat u alle termijnen heeft betaald. De laatste termijn is in veel gevallen vaak een hoger bedrag dan de overige termijnen.

Kredietverschaffers

Vaak biedt het caravanbedrijf waar u de nieuwe caravan koopt, vaak de mogelijkheid om uw caravan te financieren. Op deze manier kunnen zij extra verdienen aan de verkoop van een caravan. De rentepercentages zijn vaak hoger dan bij kredietverstrekkers, maar daar staat tegenover dat zij u een gegarandeerde inruilprijs bieden. Vaak bieden ze ook extra korting op de verzekeringspremie. U bent niet verplicht van deze aanbieding gebruik te maken als u uw aankoop wilt laten financieren. Natuurlijk kunt u ook bij uw eigen bank een lening afsluiten of bij een van de vele kredietverstrekkers in Nederland. Wij adviseren u zich goed te oriënteren op het internet en bij verschillende kredietverstrekkers offertes aan te vragen. De kosten voor een lening kunnen al gauw flinke verschillen opleveren. Dus het loont zeker de moeite u goed te oriënteren. De rente van de lening voor consumptieve goederen zoals een caravan of keuken is sinds enkele jaren niet meer aftrekbaar.Geld lenen

Er zijn zoals gezegd vele aanbieders van kredieten. Over het algemeen geldt dat u een vast dienstverband moet hebben voor een lening, tussen de 18 en 68 jaar bent. Geld lenen kost uiteraard geld. U betaalt rente over het geleende bedrag. De banken zijn over het algemeen een stuk duurder dan de gespecialiseerde kredietverstrekkers. Het rentepercentage dat zij rekenen ligt over het algemeen hoger dan bij gespecialiseerde kredietverstrekkers.

 
 
© CaravanWijzer.info – Caravan | Financiering Caravan

Handig voor de Vakantie: [bol_product_links block_id="bol_573429deb1edd_selected-products" products="9200000015498489,9200000015498377,9200000011474556" name="caravan3onderpost" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="FFFFFF" width="550" cols="3" show_bol_logo="undefined" show_price="1" show_rating="0" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]