Home > Accessoires & Toebehoren > Caravan Movers

Caravan Movers

foto caravan moverDe Caravan Mover wordt steeds populairder. Terecht, want met een een caravan mover kunt u de caravan gemakkelijk in alle richtingen verplaatsen, ongeacht of de caravan op gras, grind of zand staat. De rollen van de caravan mover zijn door elektromotoren aangedreven en zorgen dat de wielen van de caravan in beweging komen. De caravan mover is voorzien van een afstandsbediening en kan gemakkelijk door één persoon bediend worden. Nooit meer problemen dus met het op de plek zetten van de caravan.
Soorten Caravan Mover

Er zijn 2 soorten caravan movers, de ‘vaste' caravan movers met door elektromotoren aangedreven rollen welke de wielen van de caravan in beweging brengen.

Vaste Caravan Movers

De vaste Caravan Movers worden aan het chassis van de caravan gemonteerd. De volautomatische caravan movers, voorzien van afstandsbediening zijn verreweg het makkelijkst. Uiteraard ook het duurst. U betaalt circa 250 euro extra voor de volautomatische Caravan Movers.

Mobiele Caravan Movers

De ‘mobiele' caravan movers kunnen aan het neuswiel of de koppeling van de dissel worden bevestigd. De mobiele Caravan Movers, worden ook wel rangeerhulp genoemd en kunnen voor allerlei verschillende soorten aanhangers worden gebruikt.

Caravan Trolley

foto1 caravan mover

caravan trolley

De laatste ontwikkeling is de caravan trolley. Dit is een klein op afstand bestuurbaar soort rupsvoertuigje waarmee u de caravan eenvoudig kunt verplaatsen. De caravan trolley is echter niet zo geschikt voor zwaardere caravans. De werking van de caravan trolley verloopt ook wat anders dan de andere caravan movers. Groot voordeel van de caravan trolley is dat hij klein, licht en daardoor erg handzaam is.

Capaciteit Caravan Movers

De meeste Caravan Movers kunnen met gemak een caravan van zo'n 1.000-1.200 kg tegen een helling van 25% omhoog rijden. Er zijn ook movers die dit zelfs kunnen bij zwaardere caravans. Uitgangspunt van de Caravan Movers is dat ze zijn gemaakt om door één persoon een caravan (tot ca. 2,5 ton) kunnen verplaatsen en manoeuvreren zonder krachtinspanningen.

Accu en acculader

Voor de caravan movers is een goede accu nodig. Bij voorkeur een van 105 Ah. Hiervoor moet u rekenen op zo'n 200 euro. Vergeet vooral niet de accu regelmatig bij te laden, want de meeste caravan movers vreten aardig stroom. Een acculader die de accu automatisch oplaadt als de caravan op stroom wordt gezet, is dan ook echt een aanrader.

Gebruik Caravan Mover

De Caravan Mover is een fantastisch makkelijk hulpmiddel om de caravan op zijn plek te krijgen. Er zijn een paar zaken waar je op moet letten bij het gebruik van een caravan mover. Een van die zaken is de belading van je caravan. Door het toch niet geringe gewicht van de caravan mover kun je de caravan minder zwaar beladen met eigen spullen. Daarnaast moet je letten op de volgende zaken:

  • Zorg voor de juiste bandenspanning. De caravan mover zal dan minder slippen.
  • Druk de knopjes van de afstandsbediening kruislings in als je de caravan meer dan 20 graden gaat draaien. Op die manier gaat de caravan om zijn as draaien en verminder je de kans op slijtage en beschadigingen aan de banden en lagers.
  • Verwijder de caravan mover na gebruik van de banden. ZO voorkom je slijtage.
  • Leg de afstandsbediening van de caravan mover na gebruik direct op een vaste plaats in de caravan of auto. U zult niet de eerste zijn die de afstandsbediening kwijtraakt of kapot gereden ziet worden omdat de afstandbediening buiten is blijven liggen.

Onderhoud Caravan Mover

Het onderhoud aan de Caravan Mover is eenvoudig.

  • Maak de Caravan mover schoon voordat u de caravan in de stalling zet. Verwijder modder en zand aan de caravan mover en maak de mover eventueel schoon met wat warm water.
  • Smeer de bewegende delen van de caravan mover in met een smeermiddel.
  • Controleer regelmatig de banden van de caravan mover op spijkertjes of andere scherpe steentjes en materialen. Deze kunnen tijdens het gebruik van de caravan mover dieper in de band gedrukt worden en zo een lekke band veroorzaken.
  • Koppel een accupool los als u de caravan mover pakweg 3-4 weken niet gaat gebruiken. Een caravan mover trekt veel stroom dus anders loopt u het risico dat de accu leeg is op het moment dat u de mover weer wilt gebruiken.

Prijzen Caravan Mover

De prijzen voor een goede mover beginnen bij circa € 1.300. Voor montage door de vakman moet u rekenen om zo'n € 200,-. Voor de accu en acculader komt daar nog een zo'n 250 euro bij. Check ook na aankoop de voorwaarden van uw caravanverzekering om te zien voor welk bedrag een caravan mover gedekt is in het geval van brand of diefstal. Neem vooral ook even contact op met uw verzekeraar om te controleren of de mover apart aangemeld moet worden voor de verzekering.

 
 
© CaravanWijzer.info – Caravans| Caravan Movers

Handig voor de Vakantie: [bol_product_links block_id="bol_573429deb1edd_selected-products" products="9200000015498489,9200000015498377,9200000011474556" name="caravan3onderpost" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="FFFFFF" width="550" cols="3" show_bol_logo="undefined" show_price="1" show_rating="0" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]