Home > Accessoires & Toebehoren > Caravan Luifel

Caravan Luifel

foto caravan luifelAls u een voortent te veel van het goede vindt, veel rondtrekt met de caravan of slechts een weekendje gaat kamperen dan is een luifel voor de caravan een goede optie. Een caravan luifel is snel op te zetten en biedt toch genoeg bescherming tegen regen en zon. Ook het gewicht van een luifel is een stuk lager dan die van een voortent. Er zijn vele soorten, maten en materialen caravan luifels verkrijgbaar. Hieronder zullen wij de meest gangbare modellen luifels bespreken.
Dak- en Schuifluifel

Dak- en Schuifluifels zijn relatief eenvoudige caravan luifels. Ze zijn soms gemaakt van katoen, maar meestal van gecoat katoen. De dakluifel en schuifluifel kunt u eenvoudig met de bijgeleverde stokken en scheerlijnen opzetten. Het verschil tussen de dakluifel en de schuifluifel zit in de zijwand. De dakluifel heeft geen zijwand. De schuifluifel heeft één rechte zijwand. Die zijwand kun je creëren door de schuifluifel simpelweg naar links of rechts te schuiven. Vandaar ook de naam schuifluifel. Doorgaans heeft zowel de dakluifel als de schuifluifel een diepte variërend van 2 tot 2,5 meter.

Terras- en Panoramaluifel

Een terras- en panoramaluifel biedt wat meer comfort dan de dak- en schuifluifel door de twee zijwanden. De zijwanden lopen schuin naar achteren. Door de wanden biedt de terrasluifel en de panoramluifel meer bescherming tegen zon, wind en regen dan de dak- en schuifluifels. De panoramaluifel beschikt over twee uitneembare panelen die worden vast geritst aan de zijwanden. Zo kunnen de zijkanten van de panoramaluifel ook helemaal dicht gemaakt worden. Bij sommige merken luifels is ook nog een losse voorwand als optie verkrijgbaar waarmee u de luifel volledig kunt afsluiten. Voor het opzetten van een terras- en panoramaluifel heeft u een frame nodig met een buisdiameter van 19, 22 of 25 centimeter. De grootte van de luifel is bepalend voor de buisdiameter. Hoe groter de luifel is des te groter de buisdiameter moet zijn.

Cassetteluifel

Een cassetteluifel is met name bij de liefhebbers van campers bekend. Als luifel voor de caravan is de cassetteluifel minder bekend, maar steeds bekender en populairder aan het worden. De luifel zit opgesloten in een cassette. Als de caravanconstructie het toelaat kun je ook een luifelbox gebruiken. Voordelen van de luifelbox is dat het goed bestand is tegen de diverse weersomstandigheden en ook is de luifel snel op te zetten. Het doek van de luifelbox is gemaakt van pvc. De box zelf is van aluminium. De luifelbox bevestig je bovenaan de wand van de caravan of op het dak. Een voorwaarde is dat de lamp van de voortent niet blokkeert. Ook moet de caravan geschikt zijn voor een dergelijke montage. toelaat. De voortentlamp mag ook niet in de weg zitten.

Voortentluifel

De voortentluifel is een beetje een vreemde eend in de bijt, want deze luifel bevestig je niet aan de caravan, maar aan de voortent. Verder is die vergelijkbaar met de dakluifel en biedt deze dus bescherming tegen zon en regen. Doorgaans heeft de voortentluifel gemaakt van (gecoat) katoen met een diepte van 2 meter.

 
 
 
© Caravanwijzer.info – Caravans | Caravan Luifel

Handig voor de Vakantie: [bol_product_links block_id="bol_573429deb1edd_selected-products" products="9200000015498489,9200000015498377,9200000011474556" name="caravan3onderpost" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="FFFFFF" width="550" cols="3" show_bol_logo="undefined" show_price="1" show_rating="0" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]