Home > Rijden met de caravan > Aankoppelen Caravan

Aankoppelen Caravan

foto aankoppelen caravanBij het aankoppelen van de caravan aan de worden in de praktijk nog wel eens fouten gemaakt die ellendige gevolgen kunnen hebben. Als een caravan losraakt van de auto op de snelweg of in een bocht dan zijn de gevolgen vaak niet te overzien. Toch is het aankoppelen niet zo moeilijk, je moet alleen even weten hoe het zit.
Stap 1 Aankoppelen Caravan

Het aankoppelen begint bij het rijden van de auto zo dicht mogelijk naar de koppeling van de caravan. Doe dit bij voorkeur met zijn tweeën want het laatste deel kun je alleen niet meer zien waar je bent in relatie tot de dissel van de caravan. Is er iemand die aanwijzingen kan geven, dan wordt dat gemakkelijker. Lukt dit niet, dan moet je het laatste stuk de caravan naar de auto verplaatsen en dat kost redelijk wat moeite. Een caravanmover kan handig zijn, als de caravan niet te groot is.

Stap 2 Aankoppelen Caravan

Haal de hendel omhoog zodra je met de koppeling boven de trekhaak van de auto bent.
Laat vervolgens de dissel zakken door het naar beneden draaien van het neuswiel of door de dissel met de hand naar beneden te duwen.
Zorg dat de koppeling volledig over de kogel zit en druk dan de hendel naar beneden en vergrendel indien mogelijk. Als er nog een borging aanwezig zoals een splitpen breng deze dan aan.

Stap 3 Aankoppelen Caravan

Na het aankoppelen van de caravan en het eventueel vastmaken van stabilisatorstangen is de volgende stap het aansluiten van de elektriciteitskabel en de breekkabel. Zorg ervoor dat de kabel lang genoeg is om de bochten te kunnen maken, maar voorkom dat de kabel de grond raakt.
Maak daarna de breekkabel op de goede plaats aan de trekhaak vast.

Stap 4 Aankoppelen Caravan

Als alles is aangekoppeld en goed bevestig moet u tot slot nog testen of de verlichting goed werkt. Check of de linkerrichtingaanwijzer van de auto ook de linkerrichtingaanwijzer van de caravan activeert en niet per ongeluk links naar rechts is doorverbonden. Na alles getest te hebben, de spiegels goed te hebben gemonteerd en afgesteld, kunt u op pad.

 
 
© Caravanwijzer.info – Caravans | Aankoppelen Caravan

Handig voor de Vakantie: [bol_product_links block_id="bol_573429deb1edd_selected-products" products="9200000015498489,9200000015498377,9200000011474556" name="caravan3onderpost" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="FFFFFF" width="550" cols="3" show_bol_logo="undefined" show_price="1" show_rating="0" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]